Final 4 - Zandvoort 7 Maart 2020

Blog Image

De kop is eraf! Gisteren hebben we de Final 4 - Zandvoort Reborn met succes uitgereden.
Deze 4 uurs endurance wedstrijd was de afsluiter van het Winter Endurance Kampioenschap.

Het was tevens de eerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort. Dit zorgde voor een vol veld met vele bekende namen. Voor velen was dit toch een bijzonder moment, de eerste race op de nieuwe baan. Met 66 inschrijvingen zou erg druk worden. Zowel op als naast de baan en in de pitsstraat.

Na een uitgebreide briefing maakten we ons klaar voor de kwalificatie. Doel was voornamelijk de baan te leren kennen, kijken hoe we met verkeer moesten omgaan en wellicht een “snel” rondje. Aangezien de concurrentie van een compleet ander niveau was maakte we ons niet al te druk om de kwalificatie. We eindigende dan ook als laatste.

Rond 12.30 begonnen we met onze installatie ronde. Deze zou gevolgd worden door 2 warmup laps en een rollende start. Maar tijden de installatie ronde melde Frenk vanuit de wagen dat we geen power meer hadden. In plaats van plaatsnemen op de grid reed hij dus weer de pits in. Met hulp van andere teams hadden we het euvel snel gevonden en gerepareerd. Helaas was de pits net dicht waardoor we moesten wachten tot het veld “los” was. Op koude banden moesten wij dus vanuit de pits ons avontuur beginnen.

Wat volgende waren 4 uur plezier. Uiteraard moesten we veel in onze spiegels kijken aangezien er echt veel snelle wagens meereden. Maar we zijn uit de problemen gebleven en hebben de pitstops goed gepland. Mede daardoor hebben we een keurige 12 de plaats in de klasse gescoord.

En dat toch in een race vol incidenten. Het was duidelijk dat iedereen nog moest wennen aan de nieuwe baan. Door alle incidenten is er uiteindelijk 1,5 uur code 60 gereden (soort safety car). Dat is natuurlijk jammer, maar het hoort er helaas ook bij. Gelukkig was het allemaal alleen maar schade aan de diverse wagens en zijn alle coureurs er goed vanaf gekomen. Helaas was ook de finish, met Kevin aan het stuur, ook onder code 60.

We gaan ons nu klaar maken voor de start van het reguliere seizoen. De eerste race staat op het programma tijdens de paasraces. Dan gaan we weer proberen te scoren in de Volvo360 cup!