DNRT finales - Zandvoort - 12 oktober 2019

Blog Image

Wat is het snel gegaan. Het eerste seizoen in de Volvo 360 cup. En wat was het een mooi seizoen. Met een poleposition en winnaar van the Rookie of the Year award mogen we tevreden zijn met ons debuut.

Afgelopen vrijdagavond begonnen we dan aan de laatste keuring van het seizoen. We zijn gewezen op een paar kleine dingen die we deze winter moeten aanpakken. Maar we waren sowieso al van plan om de auto helemaal te gaan aanpakken, dus dat komt goed.

Zaterdag was het vroeg dag voor de briefing en vlak daarna al de kwalificatie. En het was nat. Een hele nieuwe ervaring voor Kevin die het spits mocht afbijten. Het motto was om de auto niet te crashen in de regen. Of we nou als 10de of 5de zouden starten, dat deed er niet zo toe. Er werd dan ook voorzichtig gereden zonder risico's.

De aanvang van de eerste race, een kleine 2 uur later was perfect. Het middenveld bleef lekker bij elkaar en er waren mooie gevechten. Doordat een paar tegenstanders in de Tarzanbocht in de fout gingen werden er ook plekken gewonnen. De laatste rondes waren erg spannend met close racing voor positie. Beeld van de eerste race via: https://youtu.be/OcL9qVale6Y

In de tweede race van de dag was het de beurt aan Frenk. En wat voor een race reed hij. Wij stonden op de spreekwoordelijke banken voor de mooie inhaalacties en gevechten die we op de baan zagen. Het bleef zelfs tot de finish bloedstollend spannend. Op de lijn was er slechts een verschil van 0,02 seconden. Helaas in ons nadeel. Maar door een tijdstraf van een andere deelnemer zijn we toch maar mooi als 8ste geëindigd! Beeld van de tweede race via: https://youtu.be/tefSz9B5o0c

En toen kwam het seizoen onverwacht vroeg tot een einde. Terwijl we in de Mickey's aan het lunchen waren kwam iemand ons waarschuwen. Onze auto "liep leeg". Naar wat bleek had de versnellingsbak alle olie verloren. En dat 15 minuten voor de start van de laatste wedstrijd van het seizoen..... Toch mogen we over technische mankementen niet klagen. Dit is de eerste race die we niet hebben kunnen starten (na 1 keer stilvallen in Assen).

We zijn maar gaan inpakken voordat de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Frank nam de Rookie of the Year prijs in de wacht. Onderdeel waren de wisselknuffel en diverse materialen voor de wagen. Deze zijn mogelijk gemaakt door Track-Tires Zandvoort , airbrushlijnden.com en Thorracingseats.com. Veel dank daarvoor.

Verder gaat onze dank uit naar de overige deelnemers van de oergezellige Volvo360 Cup deelnemers voor de mooie strijd op de baan en de DNRT voor de organisatie van de evenementen. Uiteraard vergeten we ook de TC, wedstrijdleiding en marshalls niet. Zonder al deze mensen is racen niet mogelijk! Bedankt.

We kijken nu alweer uit naar het nieuwe seizoen met veel races op het tegen die tijd vernieuwde F1 Circuit Zandvoort. We zullen jullie in de winter op de hoogte houden van de ontwikkelingen van onze Volvo, #423.