Volvo360 - Zandvoort - 20 juli 2019

Blog Image

Nadat we vrijdagavond op het circuit kwamen en we nog wat aanpassingen aan de auto’s gedaan hebben zijn we maar gaan borrelen. Het moet immers ook gezellig zijn. Een aantal enthousiaste supporters bleven slapen dus we hebben er wel meer dan 1 gedronken 😉.

Toen we zaterdag wakker werden waren de weersvoorspellingen niet goed. We hebben dus snel de regenbanden onder de Volvo gelegd. Dit bleek geen verkeerde keuze. Na de verplichte briefing hebben we ons klaar gemaakt voor de start van de kwalificatie. De klasse voor ons leek niet van start te gaan, wat is er aan de hand? Het bleek dat de dokter nog niet op het circuit aanwezig was. Zonder dokter mag er niet gereden worden. Uitstel dus.....
Het begon toen harder te regenen en de tijd tikte door.

Na een goed uur vertraging mochten we dan eindelijk de baan op. Het was nog erg nat en dat maakte het een uitdagende kwalificatie. We hadden al genoeg auto’s van de baan zien vliegen, daar wilde we niet bij gaan staan. Na een 20 tal spannende minuten reed Kevin de pits weer in, de sessie zat erop. Toen hij bij de pitbox aankwam stond iedereen met de handen in de lucht te juichen: poleposition! Met een minimaal verschil van 0,002 seconden op de nummer 2 hebben we het voor elkaar gekregen! Fantastisch!

De eerste race werd bij de start al een beetje verknalt. In de eerste ronden vielen we terug tot plek 6. Toch de spanning van vooraan starten? Na een goede inhaalrace lag Kevin na een minuut of 13 weer op een keurige 2de plek en was de koploper bijna gepakt. In bocht 10 werden we aangetikt (al dan niet een beetje eigen schuld) waardoor de auto spinde. Iets te hard verdedigd of pech, you name it. Dit had tot gevolg dat we weer verder reden met een dikke achterstand op de koplopers die niet meer te overbruggen was in het competitieve deelnemersveld. Doordat 1 tegenstander in de grindbak belande en een ander met pech is uitgevallen hebben we toch een nette 4de plaats behaald.

Na de pauze kroop Frenk achter het stuur. Ook in de tweede race was het een nek aan nek race. Het gevecht om de kopposities heeft ronden lang geduurd en bleef tot het einde spannend. Het gat naar de nummers 1 en 2 is nooit heel groot geweest maar de 3de plaats bleek het hoogst haalbare! Wel ons eerste (tussentijdse) podium!

Race 3 begon ik het einde van de middag. In deze race weinig bijzonderheden. Fair racing en spannende gevechten. Na een ingekorte race eindigden we ook nu op de 4de plek.

Al met al hebben we de zaterdag dus goed gepresteerd en zijn we tevreden met de voor ons mooie resultaten.