Volvo360 - Zolder (BE) - 28 mei 2019

Blog Image

Het was dinsdag tijd voor ons internationaal debuut. We mochten ditmaal naar Zolder (België).

Na een lange rit op maandagavond kwamen we rond 22.00 aan op het circuit. Snel de tenten opzetten en de #423 van de trailer af. We hadden haast omdat we dorst (bier!) hadden en we toch op tijd naar bed wilden gaan. De wekker stond weer om 6.00 uur.

Nadat we de slaap uit de ogen hadden zijn we ons snel bij Ria gaan inschrijven. Gelukkig waren we één van de eerste zodat we snel door konden maar de keuring. Daar kwamen we snel doorheen. Paar verbeterpunten maar niks wat de race in gevaar bracht.

Toen was het tijd voor de vrije training. Ditmaal aan Frenk de eer om de eerste rondjes te gaan rijden. De baan was nog nat maar werd gedurende de training steeds droger. Gelukkig hadden we vooraf de “nat weer banden” onder de wagen gelegd. De voorspellingen waren nat, natter, natst.

Nadat Frank de wagen goed warm had gereden nam Kevin niet alleen het stuur over, maar ook de raceschoenen. We waren namelijk een paar vergeten. Op een steeds droger wordende baan hebben we ons geconcentreerd op het leren kennen van de baan. Na de eerste paar leer rondes toch eens geprobeerd een snelle tijd uit te persen. En tot onze eigen verbazing lukte dat aardig. Na de kwalificatie hadden we dan ook een plek op de tweede startrij te pakken met een fantastische P4.

We wisten dat dit een plek was die we moeilijk konden behouden tijdens de race. Maar dat maakte ons niks uit. Dit was al 10 x beter dan waar we op gehoopt hadden.

Na de lunch was het de tijd om de eerste race aan te vangen. Frank mocht dus van P4 vertrekken. Voor ons op de grid starte er eerst een andere klasse. Nou ja, starte.... Nog voordat ze allemaal de startlijn waren gepasseerd was er al een enorme klapper waarbij 3 auto’s betrokken waren. Onze start werd door de opruimwerkzaamheden 20 minuten uitgesteld. Dat is best lang (en warm) om zittend in de auto te wachten.

Maar toen gingen de lampen eindelijk uit, het veld was los. Bij de start helaas een plek verloren maar we gingen goed de eerste bocht in. Wat volgde was een race die van begin tot eind spannend was. In de eerste 2 rondes wat terrein (en plekken) verloren, maar richting het einde liepen we weer in op de top 5. De laatste 3 ronden stonden in het teken van aanklampen en wachten op de inhaalkans. Maar hoe hard Frank ook trapte, we kwamen er niet meer voorbij. We kwamen op een keurige 7de plek binnen. Maar 1,4 seconden van de nummer 5. Een fantastisch resultaat in race 1 van de dag en dus een goede uitgangspositie voor race 2.

En race 2 stond een dik uur later op de planning. Ditmaal met Kevin achter het stuur van de #423. De start was redelijk. We konden onze positie vasthouden en we waren veilig los. Daarna begon een (ingekorte) race die non-stop actie bevatte. Het was steeds stuivertje wisselen met diverse andere auto’s. We lagen lang op een 5de positie totdat we een dikke fout maakte. Opgejaagd door een andere deelnemer remde we te laat en hebben we kennis gemaakt met de beruchte “broodjes” langs de baan. Even dachten we dat dit schade had veroorzaakt aan de linker voorkant. Die plekken 3, 4 en 5 reden daardoor een seconde of 5 los van ons. Jagen had met 3 rondes te gaan geen zin meer. We besloten de race gecontroleerd uit te rijden en te zorgen dat de nummer 7 achter ons niet te dichtbij zou komen. Op een “langzaam” tempo hebben we de wedstrijd toen uit gereden.

Met deze fantastisch resultaten waren we uiteindelijk 6de van de dag. In een veld van 11 auto’s! Wij hebben dit uiteraard gevierd met een goed Belgisch biertje.

De volgende race is 30 juni op Zandvoort. Komen jullie ons dan aanmoedigen??