Volvo360 - Zandvoort - 20 april 2019

Blog Image

Na Goede Vrijdag de nodige oefenrondes te hebben gereden in de Seat was het zaterdag tijd voor de Paasraces van de DNRT.

Dit zou voor Frenk en Kevin het debuut worden in de Volvo 360 Cup. De verwachting waren vooraf hoog, maar het bleek toch een lastige opgave.

Nadat vroeg in de ochtend de keuring van de auto afgetikt was werden wij verwacht bij de rijdersbriefing. Hier werd al snel duidelijk dat we in een officiële wedstrijd gingen deelnemen. Er was veel discussie over blauwe vlaggen, tracklimits en veiligheid.

Het was toen tijd voor de vrije training. Aan Frank de eer om deze sessie te rijden. Het was weer even wennen, achterwiel aangedreven en semi slicks. Als rookie werd er toch een keurige 10de tijd gereden. Dat beloofd wat voor de kwalificatie dachten we toen nog.

Maar in de kwalificatie werden we toch even met onze neus op de feiten gedrukt. Na een minuut of 20 rijden blijken wij ons als laatste te hebben gekwalificeerd. Erg jammer, maar gelukkig was het gat naar de rest niet heel groot. Het gat naar de top 5 was “slechts” 3 seconden.

Dan moest het in de race maar gebeuren. Dit event had 2 races van ieder 12 ronden voor ons in petto. Kevin mocht de eerste race rijden. De start ging goed en nog voor de tarzanbocht werd er een plek gewonnen. Ook in de rondes die volgden werden de nodige tegenstanders ingehaald. Uiteindelijk belanden we in een mooi gevecht voor de 7 de plaats. Dit gevecht ging door tot 2 ronden voor het einde.
Door de nodige blauwe vlaggen, ivm de snellere Alfa’s en BMW’s, verloor Kevin de aansluiting met de voorliggers. Uiteindelijk was de 9 de plaats het resultaat. Hiermee waren we uiteindelijk niet ontevreden.

In race 2 was onze uitgangspositie door het resultaat in race 1 wat beter. We starte nu niet als laatste. Maar helaas was de start van race 2 niet zoals we gehoopt hadden. De mannen met veel meer ervaring waren in vorm en hadden ons snel te pakken. Wat volgende was een race met heel veel Code 60 (soort virtual safety car) waardoor er bijna niet echt geracet kon worden. We waren dan ook niet meer in de mogelijkheid de verloren plekken goed te maken. Door een heftig ongeluk werd de race ook nog een vroegtijdig stil gelegd. Door de nodige pech gevallen bij de concurrentie hebben we ook race 2 nog als 9de kunnen finishen.

Al met al zijn we toch tevreden over ons eerste raceweekend en we kijken erg uit naar de volgende race in Assen.

Graag willen wij iedereen bedanken die er zaterdag bij was. Uiteraard de fans langs de kant maar ook de mede cup rijders, organisatie en baanmarshals.